Over ons en de Mr J B Kan Hoeve

Wij, Charlotte en Louis Oudshoorn, wonen sinds 2006 op deze mooie plek. Wij vinden we het leuk om anderen de gelegenheid te geven om deze rustige omgeving te leren kennen. De Kan Hoeve ligt in de centrale driehoek van Drachten, Leeuwarden en Heerenveen.

We hebben in de voormalige Friese stal een royale B&B gemaakt met 4 ruime kamers. Elke kamer heeft een aparte badkamer, zithoek en een hoge tafel om eventueel aan te werken. Verder is er een aparte woonkeuken aanwezig waar iedereen in de B&B gebruik van mag maken.

Voor de kampeerders onder ons hebben wij ook een mini-camping met 25 plaatsen waarvan 3 camperplekken.

Het kalme Friese land is zeer geschikt om een paar dagen te komen onthaasten. De omgeving leent zich voor mooie wandelingen en fietstochten. Voor de watersporters is er een zeilschool vlakbij waar je een boot kan huren. Voor de kleintjes onder ons is er Bombispeelparadijs, De Naturij en Aqua Zoo.

De boerderij is genoemd naar Johannes Benedictus Kan, tussen 1926 en 1929 minister van Binnenlandse Zaken en Landbouw in het eerste kabinet De Geer. Hij was de vader van de bekende kleinkunstenaar Wim Kan.

De boerderij werd in 1930 gebouwd in opdracht van de N.V. Ontginningsmaatschappij De Drie Provinciën, als werkverschaffingsproject ter bestrijding van de grote werkloosheid, tegelijk met de iets verderop staande Jhr. Mr. Ch. C.M. Ruys de Beerenbrouck Hoeve.

De stelpboerderij is opgetrokken in schone baksteen en heeft een symmetrische voorgevel en een met muldenpannen bedekt schilddak met uilenborden. De boerderij is een gemeentelijk monument.

De Kan Hoeve is aangesloten bij  www.bed-en-breakfast.nl en www.boerderij-campings.nl