Over ons en de Mr J. B. Kan Hoeve

Wij, Charlotte en Louis Oudshoorn, wonen sinds 2006 op deze mooie plek. Wij willen graag onze gasten de gelegenheid te geven om deze mooie, rustige omgeving te leren kennen en verkennen. Doormiddel van mooie fiets- en wandelroutes. De Kan Hoeve is gelegen in de centrale driehoek van Friesland: Drachten, Leeuwarden en Heerenveen.

We hebben in de voormalige Friese stal een royale B&B gemaakt met 4 ruime kamers. Elke kamer heeft een eigen badkamer, zithoek en een hoge tafel om eventueel aan te werken. Onze B&B gasten kunnen van de woonkeuken gebruik maken om eventueel ’s middags of ’s avonds hun eigen eten te bereiden.

Voor de kampeer liefhebbers onder ons hebben wij een mini-camping met 25 plekken met 10 ampère stroom, gratis wifi en all-in prijzen.

Het rustige en stille Friese land is zeer geschikt om een paar dagen te komen onthaasten. De omgeving leent zich voor mooie wandelingen en fietstochten.

Veentoertocht 2021

In verband met Corona is deze tocht te koop voor € 2,00 per stuk. Graag even een mail sturen wanneer u deze wil komen ophalen.

Dit is een fiets- en steptocht voor de liefhebbers. Er zijn verschillende route’s beschikbaar van 25, 40 en 60 km. U kunt dan ook bij ons overnachten.

Het ontstaan van deze voormalige boerderij.

De voormalige boerderij is genoemd naar Johannes Benedictus Kan, tussen 1926 en 1929 minister van Binnenlandse Zaken en Landbouw in het eerste kabinet De Geer. Hij was de vader van de bekende kleinkunstenaar Wim Kan. De voormalige boerderij werd in 1930 gebouwd in opdracht van de N.V. Ontginningsmaatschappij De Drie Provinciën, als werkverschaffingsproject ter bestrijding van de grote werkloosheid, tegelijk met de iets verderop staande Jhr. Mr. Ch. C.M. Ruys de Beerenbrouck Hoeve. De voormalige boerderij is een gemeentelijk monument.

De Kan Hoeve is aangesloten bij  www.bed-en-breakfast.nl en www.boerderij-campings.nl